Ruovesi turvallisuusohjeet

Covid-19 turvallisuusohjeet Ruoveden koiranäyttelyyn 21.8.2021

Yleistä

Nämä ovat näyttelyn turvallisuusohjeet Covid-19 tartuntariskin minimoimiseksi, jotta näyttely pystytään viemään läpi kaikkien osallistujien (koiran ohjaajat, talkootyöntekijät, kehähenkilökunta) terveyden kannalta turvallisesti. Näyttelyssä noudatetaan valtioneuvoston, aluehallintoviraston, THL:n ja Suomen Kennelliiton antamia ohjeistuksia Covid-19 tautiriskin ehkäisemiseksi.

Näyttelyssä

Koirien kanssa näyttelyyn tulevia (näytteilleasettajia) muistutetaan turvallisuusohjeista ja Covid-19 –epidemian takia tehdyistä erityisjärjestelyistä aikataulukirjeessä, joka lähetetään ilmoittautuneille etukäteen. Samalla toimitetaan myös numerolaput. Rokotustodistukset tarkastetaan pistokokein näyttelypäivän aikana ilman erillistä rokotustarkastuspistettä.
Näyttelytoimikunta on päättänyt, että ryhmäkilpailut järjestetään. Jos koira ei pääsee ryhmäkilpailuun, koirat näytteilleasettajineen poistuvat heti rodun arvostelun päätyttyä.
Suosituksena on, että paikalle saapuu vain 1 henkilö/ennakkoon ilmoitettu koira. Muistutamme pitämään 1–2 metrin turvavälin muihin ihmisiin aina kun se on mahdollista sekä jättämään reilusti välimatkaa näyttelytelttojen väliin. Hengitysoireinen henkilö ei saa tulla paikalle.
Näyttelyyn osallistutaan omalla vastuulla. Näyttelyyn osallistuvat sitoutuvat noudattamaan turvallisuusohjeita.

Toimintaohjeet kehissä

Yhdessä kehässä toimii tiiminä tuomari ja kehätoimitsijat koko päivän ajan. Tuomaritelttaan ei saa tulla muita henkilöitä. Tuomari, toimihenkilöt ja näytteilleasettajat eivät kättele.
Arvostelulomakkeet noudetaan kehän laidalta laatikosta. Kehätoimitsijat huolehtivat, että kehissä noudatetaan annettuja toimintaohjeita.

Hygienia

WC –tilojen siivouksesta huolehditaan tehostetusti näyttelypäivien aikana. Näyttelyalueella on käsienpesumahdollisuus. Käsihuuhdetta ja roska-astioita on sijoiteltu ympäri näyttelyaluetta, sekä lisäksi jokaisessa kehässä omansa.

Muuta huomioitavaa

Näyttelyssämme on ruokailumahdollisuus sisätiloissa. Kaikille vastuuhenkilöille on jaettu etukäteen turvallisuusohjeet ja muille pidetään ohjeistus koronaturvallisuuteen liittyvistä velvollisuuksista ennen talkoovuoron alkua. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.

On tärkeää, että menet koronatestiin, jos sinulla on lieviäkään koronavirustartuntaan sopivia oireita. Tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa (omaolo.fi). Joissain kunnissa Omaolon oirearvion kautta voi varata ajan testiin tai Omaolosta saa ohjeet ajanvaraukseen. Katso oman kuntasi verkkosivuilta ohjeet ajanvaraukseen ja tiedot testauspaikoista. Julkisessa terveydenhuollossa testi on maksuton.